top of page
Anchor 5

ביקורת, סקירה ועריכת דוחות כספיים לחברות, מלכ"רים ושותפויות 

 

הוראות ניהול ספרים מטילים חלה החובה על חברות מעל למחזור מסוים ומספר מועסקים, לנהל הנהלת חשבונות כפולה.

‎‎

על פי חוק החברות על כל חברה מוטלת החובה לקיום אסיפה שנתית לאישור הדוחות הכספיים, ולמינוי רואה חשבון מבקר לשנת הכספים הבאה. על החברות להגיש מידי תקופה, בחברה פרטית אחת לשנה, ובחברה ציבורית אחת לרבעון, דוחות כספיים המבוקרים על ידי רואה החשבון.

רואה החשבון מחווה את דעתו על הדוחות הכספיים. חוות הדעת המצורפת לדוחות הכספיים בקשר עם הביקורת שערך רואה החשבון נמסרת בצירוף לדוחות הכספיים המבוקרים לרשויות המס,לרשם החברות (מאזן בלבד) ,חברות ציבוריות מוסרות את הדין וחשבון המלא לרשות לניירות ערך, (הדו”ח מפורסם באתר הבורסה), כמובן שגם לבנקים ולגורמים נוספים במידת הצורך.

 

רואה החשבון מבקר את הדוחות הכספיים ונותן עליהם את חוות דעתו. רואה חשבון מחויב ע”פ חוק לערוך את ביקורתו בהתאם לתקני ביקורת מקובלים בישראל . מטרת הביקורת הינה לאפשר לרואה החשבון לחוות את דעתו על הדוחות הכספיים של לקוחו שהם משקפים באופן נאות בהתאם לכללי חשבונאות מקובלים,מכל הבחינות המהותיות, את מצב העסקים,תוצאות הפעולות, השינויים בהון העצמי ובתזרימי המזומנים.

הביקורת מאפשרת לבעלי המניות להגן על רכושם, הביקורת גם מאפשרת לבנקים, משקיעים ,ואחרים ,להרגיש בנוח עם מצגי החברה,שכן גורם בלתי תלוי מחווה את דעתו על מצגי החברה, השפה החשבונאית עושה סדר בהתנהלות הכלכלית של כל ישות כלכלית.

רואה החשבון משמש כשומר הסף של ציבור משתמשי הדוחות הכספיים,החובה החוקית להגשת דוחות כספיים מבוקרים נובעת בעיקר מעצם קיומם של משתמשים בדוחות הכספיים ,כגון ,בנקים ,ספקים, נותני אשראי, רשויות המס, משקיעים הנסמכים על חוות דעתו של רואה החשבון המבקר, בבואם לקבל החלטה באשר להתקשרות עם החברה.

דוחות כספיים:

קיימים ארבעה דוחות בסיסיים שעל כל יישות משפטית (חברה) לפרסם כל שנה (בחברות מסוימות ופרטיות בלבד שאינן כפופות לחוק ניירות ערך וכאשר הדו”ח המשלים אינו מוסיף על המידע הכלול במצגים ואינו מהותי ניתן לוותר עליו, מדובר רק על הדוחות המשלימים,הדו”ח על השינויים בהון העצמי והדו”ח על תזרימי המזומנים):

המאזן: מייצג את המצב הפיננסי של חברה, כפי שהיה ביום פרסומו, צילום מצבה של החברה לתום התקופה רבעון או שנה.

בצד הנכסים, מוצגים כל הסחורות והנכסים שבבעלות החברה וכן יתרות חייבים. תחת סעיף ההתחייבויות מוצגות כל ההתחייבויות, שעל החברה לפרוע וכל הזכאים להם חייבת החברה כסף. ההון העצמי והעודפים כולל את השקעות בעלי המניות בחברה, ורווחי (הפסדי ) החברה הצבורים מיום הקמתה. דוח רווח והפסד: הדוח מציג את תוצאות הפעילות בתקופה החשבונאית המדווחת. בדוח יירשמו כל ההכנסות,וההוצאות שנוצרו במהלך התקופה החשבונאית (שנה שהסתיימה ב- 31/12). או תום רבעון,תוצאת הדו”ח על הרווח (והפסד) הינה רווח (הפסד) נקי לתקופה החשבונאית המדווחת.

דוח על השינויים בהון העצמי: הדוח מציג את השינוי במהלך תקופה חשבונאית בסעיפי ההון העצמי,הדו”ח מתחיל מהיתרה לתחילת התקופה וכולל את הסעיפים שגרמו במהלך השנה לשינוי בהון העצמי כגון , רווח השנה או (הפסד השנה ),חלוקת דיבידנד, הנפקות הון וכדו .

דוח על תזרימי המזומנים: הדוח מציג את תנועת המזומנים של היישות במהלך תקופה חשבונאית, הדו”ח מציג את תנועת המזומנים שנבעו/שימשו ומחלק לשלושה סוגי פעילויות .

© 2014 Limor Farchy CPA

bottom of page